Singapore and around the world!

East Coast bustrip

Met de bus reis ik de laatste paar dagen van plaats naar plaats in de richting van Sydney. De busritten zijn zeker niet vervelend. Je rijdt door allerlei landschappen, van platteland tot bossen, van kustwegen tot meer landinwaarts, langs meren en door kleine vissersdorpen. En ik heb gelukkig ook een boek gekocht in Melbourne voor als ik me stiekum toch een beetje verveel. Vandaag heb ik een lange busreis gehad die me in Wollongong heeft gebracht. Dit is een vrij grote plaats, nog maar een uurtje rijden van Sydney vandaan. Dus de eindbestemming komt in zicht. Afgelopen dagen heb ik in kleinere kustplaatsen Eden en Narooma doorgebracht. Dit zijn twee vergelijkbare plaatsen, beiden klein, gemoedelijk, pal aan zee, veel visserij en mooie natuur. In beide plaatsen heb ik veel in de omgeving gelopen. In Eden kon je een mooi stuk langs het strand lopen en om een meer heen wat barstte van de zwarte zwanen. Ook waren er een paar mooie uitkijkpunten bovenaan een klif vanwaar je gedurend oktober en november walvissen schijnt te kunnen zien. Ik heb nog wel goed zitten kijken maar blijkbaar was ik toch echt te laat. Narooma vond ik persoonlijk nog wat mooier dan Eden. Ook mijn hostel was erg goed met een hele aardige familie die het runden die me met van alles hielpen en advies gaven over wat leuk was om te doen. Dit kwam weer neer op een hoop lopen. Narooma is gelegen aan een baai die ik helemaal in de rondte en weer terug heb gelopen. Onderweg zag ik veel vissersboten die net terugkwamen van zee en hun vers gevangen vis aan de kant schoon maakten op plekken die daar speciaal voor zijn gemaakt. Eromheen verzamelen zich altijd veel pelikanen, meeuwen en ook gigantische roggen. Er werd me verteld dat er ook vaak zeehonden opaf komen maar die heb ik niet gezien. Gelukkig kon ik nog wel een enkele zeehond spotten slapend in de zon op een rots. Ook kwam ik onderweg langs een golfcourse waar ik al eerder over had gelezen dat het een van de mooiste moet zijn van Australie en dat er ook wedstrijden worden gehouden. Na even informeren bleek het mogelijk om daar te spelen en het was nog vrij goedkoop ook. Dus na mijn ronde om de baai ben ik terug naar de golfcourse gelopen om 6 holes te spelen, de hele 18 holes leek me te veel van het goede. Wat een gave golfcourse was dat zeg! Gelegen vlak aan de kust bovenop de hoge rotsachtige kliffen. De holes waren lang en vrij moeilijk en hole 3 ging zelfs over een klif heen. Ik heb ook nog eens verbazingwekkend goed gespeeld ook al was het een tijd geleden dat ik heb gegolfd. Gemiddeld ongeveer 2 boven par en de afslag over de klif ging in een keer goed en landde vlak naast de green. Heel gaaf om hier te hebben gegolfd en ik verwacht niet snel zo'n mooie course als deze te gaan zien.

Morgen heb ik gepland om naar het strand van Wollongong te gaan, nog even een beetje bijkomen voordat ik weer in het drukke stadsleven duik, deze keer dat van Sydney.