Singapore and around the world!

Bijkomen op Pulau Tioman

Al over een maand heb ik m'n examens en dat is goed te merken aan de hoeveelheid werk die ik deze weken moet verrichten. Zeker de komende 3 weken heb ik veel deadlines te halen en moet ik nog een paar tussentoetsen maken. Het leek me daarom een goed idee om eens even een weekendje goed bij te komen om daarna een maand lang goed te kunnen focussen op m'n studie. Ik kon me geen betere plek wensen om bij te komen dan Tioman Island, gelegen aan de oostkust van Maleisie. Samen met Sander, die in hetzelfde complex woont als ik, vertrokken we vrijdag in de late middag per bus naar de havenplaats Mersing waar we de volgende ochtend de eerste boot richting het eiland namen. Direct al een Chinees-Maleisisch stel uit Singapore ontmoet waarvan het meisje ging leren duiken en hij ging naar eigen zeggen werken aan zijn phd onderzoek waar hij het liefst 24/7 mee bezig schijnt te zijn

Surprised
. Na wat gepraat te hebben op de boot bleek hij toch wel te verleiden te zijn om samen even het eiland te verkennen en uiteindelijk hebben we bijna de hele eerste dag samen doorgebracht met rondlopen, aan het strand liggen, zwemmen in de helderblauwe zee. Later in de middag ging hij weer z'n vriendin opzoeken en zijn Sander en ik nog gaan snorkelen. Puur op de gok zijn we ergens vlakbij wat rotsen het water in gegaan met gehuurd snorkelmateriaal en nog dichtbij het strand zagen we al allerlei vissen zwemmen in allerlei kleuren, soorten en maten. Wat verder zee inwaarts was er zelfs wat koraal te zien en soms hele groepen vissen bij elkaar. In de avond even omgekleed in ons hutje, wat drinken aan het strand bij zonsondergang en heerlijk gegeten, 3 gangen voor 4 euro
Laughing
. En om aan te geven hoe de mensen daar zijn, moesten we bij het betalen van de rekening zelf aangeven wat we hadden besteld. De mensen zijn allemaal erg aardig, goed van vertrouwen en bovendien heel erg relaxed.

De volgende dag zijn we door de jungle over een berg naar de andere kant van het eiland gelopen. Dit was bij elkaar een wandeling van 3 uur van het ene naar het andere strand inclusief een ruststop bij een waterval waar je kon zwemmen. De jungle is vol van mooie natuur waaronder bijzonder grote bomen, beekjes en nog veel meer. Onderweg hebben we veel hagedissen gezien, apen en allerlei insecten. Maar om wilde dieren te zien hoefde je niet echt de jungle in, want vlakbij het strand kon je al veel apen zien, zagen we een varaan van anderhalve meter, honderden vleermuizen in de bomen en in een specifieke boom kon je vaak een paar pythons zien. Onze 3 uur lopen onder de warme zon werd beloond met het zien van een nog mooier strand dan aan de andere kant. Hier zijn we eerst even gaan lunchen en vervolgens de zee ingegaan. Tijdens de terugweg via hetzelfde pad door de jungle kwamen we een Duitser tegen die we al eerder ontmoet hadden en met z'n drieen zijn we teruggelopen. Dit alles heeft zich gisteren afgespeeld en vanmorgen zijn we na een flink ontbijt in buffet stijl met de boot van 9 uur teruggegaan naar het vasteland en met de bus weer naar Singapore. Al met al een fantastisch weekend gehad en nu ben ik helemaal klaar om weer flink aan de studie te gaan.