Singapore and around the world!

Laatste weekend samen

Ik begin het hier in Singapore steeds meer naar m'n zin te krijgen, veel mensen ontmoet van allerlei nationaliteiten en gezellig een paar keer op stap geweest met vooral Nederlanders en Fransen. Afgelopen vrijdag kreeg ik rond het middaguur een sms'je dat m'n vader, moeder en Tim bijna in Singapore aankwamen dus spraken we af om elkaar bij hun hotel te ontmoeten. Wel raar om na een week hier gezeten te hebben ze weer te zien en gelijk dat vakantie gevoel weer terug is. Nadatwe eerstwat verhalen uitwisselden over onze belevingen van de afgelopen week trokken we per metro de stad in.Ik wist ondertussen al redelijk de weg te vinden in de stad dus konden we diezelfde dag al erg veel zien. Ik geloof dat we die dag al bijna de helft van het centrum hebben doorkruist en ook nog een ipad hebben gescoord voor een mooi prijsje. Zaterdagochtend spraken we af bij het metro station dat dicht bij de residence ligt waar ik woon en heb ik ze m'n stekkie laten zien met alles eromheen. Ook hebben we nog met de campusbus over de campus gereden langsallerlei faciliteiten, gebouwen en de sportvelden. In de middag weer naar de stad gegaan met z'n vieren en hebben we Chinatown, Little India enArabStreetbezocht. Echt leuk om in elk van deze gebieden het gevoel te hebben in een compleet andere stad te zijn.

We hadden bedacht om zondag naar het kunstmatige eiland vlak onder Singapore te gaan dat gaat onder de naam Sentosa Island en bekend staat om z'n mooie stranden en vele attracties. Helaas was het erg slecht weer met aanhoudende regen. Maar omdat we niet zo gauw iets anders konden verzinnen, zijn we toch maar naar Sentosa gegaan in de hoop dat het weer nog zou opklaren. In eerste instantie was dat niet het geval, maar terwijl we overdekt bij een strandtent een potje zaten te kaarten, zagen we het weer langzaam maar zeker opklaren. Toen het bijna droog was zijn we langs het strand gaan lopen om te kijken wat er allemaal te zien was. Een van de dingen die we tegenkwamen was een tokkelbaan die van hoog op een berg leidde naar een klein eilandje voor het strand. Tim wilde graag een ritje maken op de tokkelbaan en ik ben met hem mee gegaan. Tegelijk werden we bovenin gelost en roetsten we met behoorlijke snelheid (ik nog iets sneller dan Tim) naar het eilandje, was best gaaf om gedaan te hebben. Ondertussen brak zelfs het zonnetje door en hebben we in de late middag nog heerlijk aan het strand gelegen, gefrisbeed en gezwommen.

Dan was onze laatste dag samen alweer aangebroken. We begonnen de dag weer op de campus van de NUS en hebben we van de sport faciliteiten gebruik gemaakt. M'n moeder hardlopen over de sintelbaan en de mannen basketballen. Toen we alle vier lekker vermoeid en bezweet waren zijn we het zwembad ingedoken. Hier kan ik gratis in en zij mochten voor slechts 1 dollar naar binnen. Lekker opgefrist, omgekleed en voor de laatste keer de stad in om een oud klooster te bekijken en het beroemde Raffles Hotel te zien waar we nog geprobeerd voor high tea te reserveren, maar ze zaten helemaal vol. Achteraf helemaal niet erg want het zag er daar binnen uit als, en dan citeer ik m'n vader, 'een zootje koude kak'. Hier waren we het allemaal wel mee eens, want we hadden er denk ik niet echt tussen gepast. We hadden geen zin meer om nog veel door de stad te lopen dus zijn we lekker op een grasveld gaan zitten en een beetje met een honkbal hebben gegooid. Ons laatste maal bij de Pizzahut gegeten en bij het metrostation hebben we (alweer) afscheid van elkaar genomen. Deze keer was het afscheid dan definitief en zal ik ze een half jaar niet meer zien. Daarmee is onze vakantie dan ook echt voorbij, ik heb het bijzonder naar m'n zin gehad met ze en veel mooie dingen gezien de afgelopen vier weken. Als het goed is zit de rest van het gezin op het moment in het vliegtuig richting Frankfurt waar ze overstappen op een ander vliegtuig naar Amsterdam waar ze morgenochtend om 9 uur lokale tijd aankomen. Voor mij gaan de lessen op donderdag beginnen en is het dus eventjes uit met de pret, maar ik ga vast nog wel wat uitstapjes maken in weekenden. Waarschijnlijk zal ik eens in de paar weken nog een update geven.

anita

Hoi menno,

Het was leuk al je verhalen te lezen.
Veel succes de komende tijd.

groetjes van ons

Menno

Bedankt en jullie nog een fijne vakantie zometeen.

wim

veel plezier en ik blijf meelezen

Kees

Ontzettend leuk om jullie zo te volgen.
Heb bijna net zoveel genoten van het lezen en kijken naar de foto's als jullie het beleefd hebben!

Tot later, x Kees