Trip richting het zuiden
Na een slechte nachtrust in het hutje midden in de rimboe met alle geluiden die daarbij horen, vertrokken we gisteren redelijk vroeg in de morgen richting het zuiden naar Hua Hin. Onderweg zijn we gestopt bij de “floating market” waar we na lang zoeken en ergeren aan de Thaise verkeersborden aankwamen. Maar gelukkig was het het zoeken waard, want het was een leuke ervaring om in een bootje langs alle marktboten te peddelen. Het was gelukkig niet al te druk omdat we niet heel vroeg waren, maar heel toevallig zagen we wel bn’er Gordon langsvaren in een bootje. Uiteraard hebben we hem even op de film gezet en zoals we hem ook van tv kennen had hij gelijk wat opmerkingen te maken toen hij vond dat we hem wel lang aan het filmen waren. Na deze tussenstop zijn we verder gaan rijden naar het zuiden en nog weer gestopt in Phetchaburi waar een heuvel ligt met op de top een vakantiewoning van koning Rama IV en volgens een boekje zou je op deze heuvel apen kunnen zien. Nou, apen waren er in overvloed en ze waren nog bijdehand ook. Je zag ze al op de straten in de stoplichten te klimmen en ook proberen ze van alles uit je handen te jatten. M’n vader was al snel bijna z’n flesje water kwijt en Tim werd de stuipen op het lijf gejaagd door een felle aap die eerder uitgelachen werd door Tim, gewoon terecht dus.
Vanaf Phetchaburi was het nog maar een klein stukje rijden naar de badplaats Hua Hin waar we met hulp van de Tourist Police al snel een goed hotel vonden en konden we nog mooi twee uurtjes op het strand doorbrengen. Vandaag hebben we een tripje gemaakt naar het binnenland naar de Pala-U waterval die uit 16 levels bestaat waar je helemaal op kunt klimmen. Onderweg waarschuwingsborden gezien om op te passen voor wilde olifanten en we kwamen in steeds dichtere jungle terecht. Bij de onderkant van de waterval aangekomen begon het typisch genoeg keihard te regenen wat je al helemaal het gevoel gaf in het tropisch regenwoud te zitten. Na zeker een uur klimmen over glibberige rotsen en langs lianen zijn we op het vijfde level gekomen waar m’n moeder en ik zijn gaan zwemmen tussen de vele vissen die er ook zwommen. Nog verder omhoog bleek behoorlijk lastig te zijn dus besloten we maar om weer naar beneden te gaan. Op de terugweg nog een olifant gespot en terug in Hua Hin weer even op het strand gelegen. Zojuist hebben we maar eens iets anders dan Thais gegeten, namelijk pizza. Vooral Tim was het Thaise eten zat wat waarschijnlijk te maken heeft met de verschrikkelijk pittige “green curry” die eergisteren als een atoombom insloeg in z’n keel. Morgen zullen we verder zuidwaarts rijden naar Chumphon waar we vandaag een resort aan het strand hebben geboekt, maar daarover later meer.
harstikke leuk zeg om zo mee te lezen. we zijn benieuwd of gordon op tijd terug is voor de gaypride hier ha ha ha