Bangkok en op pad met de auto
Aan het eind van het vorige verhaal hadden we nog een hele dag tegoed in Bangkok. Het plan was om met de boot naar het wat nieuwere centrum van Bangkok te gaan, maar onderweg naar de pier kwamen we een behulpzame Thai tegen die ons vertelde dat de boten tot 13u alleen toegankelijk waren voor Thaise mensen. Dit had te maken met de 'Boeddha holidays' en veel Thaise mensen gingen die dag richting het paleis voor een speciale ceremonie. Deze behulpzame Thai stelde ons voor om met een tuk-tuk langs een aantal plekjes in de buurt te gaan die de moeite waard waren om te zien dus dat besloten we te doen. Onmiddellijk stond er al een tuk-tuk chauffeur voor onze neus en werd ons een mooi prijsje aangeboden om het hele rondje te rijden. Hij bracht ons langs een shopping center met onder anderen ontzettend veel sieraden en diamanten, de 'Standing Boeddha' hebben we mogen bewonderen en we zijn op aandringen van de chauffeur een winkel voor maatpakken ingelopen (waarschijnlijk kreeg hij er geld voor). Hier maken ze een compleet pak helemaal op maat voor 75 euro, maar toch maar niet gedaan en de tuk-tuk bracht ons naar de laatste bestemming wat weer een tempel was. Het barst hier werkelijk van de tempels! Maar goed, we komen die tempel uit en zien we die tuk-tuk niet meer en we hadden hem nog geen cent betaald. Wel nog even gewacht, maar hij kwam niet meer opdagen dus hebben we maar de taxi gepakt naar het nieuwere centrum van Bangkok waar we in eerste instantie al naartoe wilden gaan. Daar hebben we in een park gelopen, m'n moeder zelfs hardgelopen (helemaal gek!). Dicht in de buurt van dit park zou een thai-bokswedstrijd gehouden worden wat m'n vader, Tim en ik wel graag een keer van dichtbij wilden bekijken. Maar de tickets bleken ontzettend duur, dus hebben we dit idee maar laten schieten. Het was wel de dag van de verschillende transportmiddelen, want we hadden de tuk-tuk en de taxi al gehad en nadat we het park verlieten zijn we per metro en air-train naar een zeer grote shopping mall gegaan waarna met diezelfde air-train naar de rivier zijn gegaan om daar weer de boot te pakken richting het hotel. De shopping mall was inderdaad groot, maar ook zeer druk en chaotisch. We hebben er nog wat sushi gegeten voor lunch, naar de vele elektronica winkels gekeken en zijn dus zoals gezegd weer terug gegaan naar het hotel.
Vanmorgen zijn Tim en ik voor het ontbijt nog even gaan zwemmen en om half 9 werd de huurauto al bij het hotel afgeleverd wat wel een stuk handiger was dan zelf de auto op te halen en weer door het drukke Bangkok terug naar het hotel te rijden. De koffers ingepakt en rijden richting Kanchanaburi waar de historische 'Bridge over the River Kwai' staat. Het hotel waar we verblijven is erg leuk, het zijn namelijk kleine hutjes midden in de natuur. De brug is eigenlijk niet heel bijzonder om te zien en er is een heel kermis omheen. Wat wel indrukwekkend was om te zien was de 'War Cementary' waar alle overleden soldaten uit Engeland en Nederland liggen begraven. Morgen zullen we weer op pad gaan langs de floating market naar het zuiden.