De eerste drukke dagen
Dinsdag nadat ik uitgezwaaid ben door opa en oma op schiphol, vloog ik naar het mooie maar erg warme Dubai, wel bijna 50 graden Celsius op het heetst van de dag. Relaxte vlucht gehad met Emirates met lekker veel beenruimte bij de nooduitgang en een schermpje voor m'n neus met allerlei films, series en muziek. Op het vliegveld in Dubai werd ik opgehaald door het hotel, daar aangekomen was het inmiddels al midden in de nacht (lokale tijd) dus maar gelijk gaan slapen in een overigens keurige kamer. De volgende dag op tijd opgestaan, want ik had maar een dag om Dubai te bekijken. Met de Big Bus Tour kon ik langs alle mooie plekjes in Dubai rijden in een dubbeldekker bus met a.c. en informatie over alles wat je tegenkomt. Bij de meest bijzondere, leukste en meest interessante plaatsen ben ik uitgestapt om even goed rond te kijken en foto's te maken. Dit waren onder anderen het prachtige Atlantis hotel op de punt van de Palm Islands, de Burj Khalifa wat het hoogste gebouw ter wereld is met z'n 828 meter hoog en de grootste shopping mall ter wereld met zo'n 1000 winkels, een ijsbaan, waterval, een gigantisch aquarium en foodcourt met zoveel keus aan eten dat ik erg begon te twijfelen over waar ik zin in had. Maar niet alleen het nieuwe gedeelte van Dubai was mooi om te zien, want het oude gedeelte in z'n oude Arabische stijl was ook zeker de moeite waard. Zo heb ik nog het Dubai museum gezien, waarvoor kaartjes waren inbegrepen bij de bustour en ben ik in het huis geweest van een oude leider van Dubai ergens in de 19de eeuw die de stad destijds op de kaart heeft gezet. Na een drukke dag sightseeing weer gaan slapen en vroeg op om weer naar het vliegveld gebracht te worden om van daar mijn reis voort te zetten richting Bangkok. Weer was alles perfect in orde met de vlucht en bijna alles liep op tijd. In Bangkok de taxi gepakt naar het hotel waar m'n pa, ma en Tim al eerder waren aangekomen die overigens een iets moeizamere reis hebben gehad. Weer een prima hotel, ook al was ik wel een andere standaard gewend van Dubai. Na even bijpraten over elkaars reis en foto's laten zien van m'n dagje Dubai zijn we nog even een blokje om gelopen in Bangkok. Wat een drukke stad is dit zeg met alle taxi's, bussen, tuk-tuk's, kraampjes langs de straten en ontzettend veel mensen onder wie ook veel Nederlandse toeristen viel ons op. Vandaag hebben we een dagje sightseeing gedaan langs een paleis waar we een tour met een gids hebben gehad, een tempel met een gigantische liggende Boeddha en het grootste China Town in de wereld zo schijnt het. Net even uitgerust bij het zwembadje en straks gaan we ergens wat eten. Later zal ik nog wel meer over Bangkok schrijven en komen de foto's er ook bij, nu heb ik alleen de foto's van Dubai gepost.
Heel interessant, Goed verhaal hebben ervan genoten.
In 1 dag al zoveel gezien en dan te bedenken dat er nog zoveel komt. Groetjes uit monnickendam voor het quartet
en veel plezier verder.
leest lekker weg, nu bij blijven houden en veel plezier